26. apr. 2011

Alt til sin tid


Det er vel litt merkelig å komme rekende med en juleblomst nå. Noen sier jula varer helt til påske, men den er jo også forbi. Jeg tror min kjære potteplante, som har fått så lite stell, ikke prioriterte jula i år. Amaryllisen sto nettopp i full blomst med sine vakre, flotte, røde blomster i all sin prakt. Midt oppe i alt det vårlige. Og ikke da det var jul med mørke dager og - 40 grader ute.


Jeg kan godt forstå at blomsten prioriterte anderledes. Det har også jeg gjort. Egentlig skulle soverommet vårt være ferdig oppusset til jul. Men det siste på oppussingsjobben ble ikke prioritert. Ikke før nå. Men nå er nesten alt klart. Og det skal jeg vise fram en annen dag.

Fjellsnella

23. apr. 2011

Hekla hønepøne


For lenge siden, mens jeg enda var i de tidlige tyveårene, heklet jeg ei høne og en hane. Det var ingen oppskrift og det meste gikk ut fra frihånd. Jeg synes de er like rare hver gang jeg tar de opp for å pynte til påsken. Men de vekker gode minner og det blir ikke påske for meg uten den gule hønepøna og hennes make hanegal.


Fortsatt god påske!

Fjellsnella

21. apr. 2011

En plass i solen


Påskekrimen er lest ut. I går tittet solen så deilig fram og jeg koste meg med kaffe, mørk sjokolade og påskekrim i solveggen.


Boka er ingen klassisk påskekrim. Den er karaktirisert som thriller, men "Den siste gode mann" var absolutt vert å bruke noen dager i påsken på. Spenning der mennesker dør etter et system og jakten for å finne ut hvorfor.


Fjellsnella

20. apr. 2011

Pynten


Pynten er noe av det triveligste med høytider. Påskepynt er intet unntak. Det å ta fram pappesken med de kjente pyntegjenstandene man har hatt i flere år er for meg et høydepunkt.
  

Når man har barn blir det ekstra hyggelig. Hvert år kommer nye malte egg i hus. Jeg tar vare på alle som har berget seg gjennom høytiden i hel tilstand. Selv om noen må kasseres ut, er det enda to hele eggekartonger fulle av malte påskeegg som blir tatt opp fra kjelleren. De pynter opp i bjørkeris og vinduskarmer.


Enkelte ting blir man mer glad i enn andre. Som påskekyllingene i det øverste bildet, og denne høna som er litt lettere stresset over noe som ikke er helt i orden.


Det småsnellene tenker mest på er godteriet. Det husker jeg selv fra min egen barndom. I år har det strømmet påskegodt til huset vårt fra snille slektninger. To store påskeharer i sjokolade og påskeegg fylt av deilige saker.

Senere kommer innlegg om min hekla påskepynt.

Fjellsnella

15. apr. 2011

Gul ferie


Nå står en uke med påskeferie for tur. Og hvordan skal nå det gå? Uten skiføre og veier i våroppløsning? Uteaktiviteter langt unna husveggen er nesten uforsvarlig. Men jeg tror kanskje jeg har en idé om hva dagene kan brukes til denne ferien.


Man kan finne en god bok. Smyge seg under ullteppet forran peisen. Spise god mat. Spille spill med småsnellene. Sole seg i hytteveggen og bare nyte! Så inderlig glad jeg er for at påska er så sein i år. En god anledning til å gjøre ingen ting! Hvertfall ingen fornuftige ting. Bare koseting.

God påskeferie!

Fjellsnella

7. apr. 2011

Stemninger











I blant kan bilder si mye mer enn ord.

Fjellsnella