30. okt. 2010

Heksehuset

Far i huset har vært så snill å lage et hus til jentene. Et ordentlig heksehus. Hekser er nemlig det beste i verden for mine to jenter.


 Huset skal i morgen settes ut på trappen som pynt for oss som bor her og for dem som kanskje kommer en tur på besøk.


I dag ble påskehekser funnet fram og farget papir ble til små gresskar.


I en bokhandel fant jeg papir med trykk på. Disse ble festet på syltetøyglass med tent lys i.
  

Litt Hallowen godis fra Nille har gått rett hjem hos jentene, og de kan nesten ikke vente på å få lov til å smake.


Og i morgen skal mine utkledde hekser gå "knask eller knep". En begivenhet som jentene har snakket om i en uke nå. Så denne tradisjonen har nok kommet for å bli, om jeg vil eller ikke.


Ha en skrekkelig helg!

(For flere Halloween tips se mange bidrag på NIB.)

Fjellsnella

26. okt. 2010

Tripp trapp


Tidligere i høst ble jeg så inspirert av høstpyntede trapper hos dere  bloggere. Så trappen her ble også pyntet litt på.

     

Pynten ble av det veldig billige slaget i år. Ikke en gang en liten  lyngkvast ble det investert i. Det ble glemt av når innkjøpet skulle gjøres. Og jeg hadde bestemt meg for at trappen skulle pyntes denne spesielle dagen i september. Så da ble fantasien satt i sving. Busker og trær i skogen ble plyndret. Jeg fant også fram elghornet som jeg en gang fant da elghunden og matmor var ute for å prøve å finne skogens konge. Men hornet ble eneste fangsten på den turen.


Fuglene fikk jentene en gang av en gammel dame. De har blitt oppbevart lengst inne i et skap og synes nok det har vært deilig å kunne sitte å titte ut over tunet.


Noen mosekuler med sølvtråd laget i sommer fikk også være med oppe i kurvene.
  

Lykten fikk jeg i julegave for mange år siden og er mye brukt på vinteren. Jentene har vært oppe i kurvene og dandert litt selv også. Så kvistene ser litt vel buskete ut. Men det er jo inn med rustikk..? Det totale resultatet ble jeg så førnøyd med, så noe lyng er heller ikke blitt kjøpt inn i ettertid.

Fjellsnella

25. okt. 2010

Restegarnprosjekt


Jeg har hatt en tendens til å kjøpe masse garn som blir brukt til noen småting, og så blir resten liggende. Men i det siste har jeg vært mer bevisst på å bruke opp noe av alle nøstene. Her en dag ble middels tykt  bomullsgarn sortert ut av den store mengden og lagt i en egen kurv.


Tanken er å hekle vimpler i regnbuens farger som skal gis bort i julegave.


For skal det lages noen julegaver i år, er det snart i grevens tid å starte. Snakker av erfaring! Heklede babytepper som siste tråder blir festet på sene kvelden lille julaften, gir ikke den rette julestemningen. Derfor, i år skal jeg begynne nå og være ferdig lenge før julestria setter skikkelig inn.

Fjellsnella

24. okt. 2010

Gir av glede


Dette blir en fin dag. Det er så trivelig å være bøssebærer. Menneskene man kommer til er så glade og gavmilde. Og jeg og jentene får gjort noe fint sammen. Men mest av alt blir det en fin dag fordi man bidrar til å hjelpe andre som ikke har det så bra.

Fjellsnella

19. okt. 2010

Frøken Snø er i finalen!!


Nå ble jeg så overrasket og kjempeglad. Min kandidat til Frøken Høstblad 2010 er i finalen. Hvilken lykke på en vanlig tirsdagskveld! Gå inn på Moseplassen for å se alle de flotte finalistene. Og stem gjerne på din favoritt.

Fjellsnella

13. okt. 2010

Første hvite morgen

I går våknet vi opp til vår første hvite morgen. I løpet av natten hadde snøen lagt sine fnugg på blader, gress og trær.


(Med dette bildet av snødekte høstblad melder jeg meg på Moseplassen's fine konkurranse; Frk Høstblad. Min kandidat har fått navnet Frk Snø.)


Utebordet var helt dekt med snø. Skulle ønske jeg hadde husket på å tegne ett hjerte i snøen før jeg tok bilde....  


Sandkassa er enda ikke ryddet for leker. Men vi må snart ta ett ruff. Ellers kan alt bli helt borte når snøen virkelig daler ned.


Etter noen få timer var all snøen smeltet igjen. Og bildene er eneste minne av sesongens første hvite morgen.

Fjellsnella

6. okt. 2010

Lopper i blodet

Jeg melder meg på NIB sin oktoberutfordring med min kaffekvern.


Lykken var stor da kverna ble funnet i det gamle huset på gården. Og den er mitt desidert beste loppefunn så langt.


Du kan se bildene av da den ble testet ut her. Alle de flotte loppefunnene kan sjekkes ut på NIB sin blogg.

Fjellsnella